Socrative Nedir , Nasıl Kullanılır , Öğretmen ve Öğrenci Girişi
İçindekiler
Bu yazımızda tekrar sınavları ( quizler ) yapabileceğiniz bir web 2.0 aracı olan socrative aracını tanıtacağım. Eğitimde teknoloji kullanımını daha üst seviyeye taşıyacağınız bir uygulama olan socrative i tanıtalım. Bir solukta okuyacağınız yazımıza hazırsanız hemen Socrative nedir nasıl kullanılır , öğretmen ve öğrenci girişi konularını anlatmaya çalışacağım.
Socrative Hakkında | |
Kimler Kullanabilir ? | Orta Okul, Lise Kademesi |
Uygulama Ücretli mi? | Ücretsiz Kullanım , Ücretli Versiyonu da var |
Üyelik gerekli mi? | Evet gerekli |
Uygulamanın desteklediği diller hangileri? | İngilizce |
Socrative Nedir ?
Socrative kahoot ve quizizz benzeri tekrar sınavları ( quizler ) yapıp bunların sonuçlarını değerlendirebileceğiniz bir araçtır. Bu aracın zaman ayarlaması sayesinden sınavlarınızı zamanlayabilir ve bu zaman dilimi sayesinde öğrenciler kendi bireysel hızları ile soruları çözebilirler. İsterseniz ders bitiminde konu tekrarı için kullanabileceğiniz. Ayrıca bir çok sınav türleri bulunmaktadır. Socrative nasıl kullanılır konusunda buna daha ayrıntılı değineceğim.
Daha önce kahoot ve quizizz kullanmışsanız eğer bu araç ikisinin de özelliklerini birleştirmiş bir araç diyebilirim. Ayrıca bu web 2.0 araçlarını kullanmadıysanız kahoot nedir ve quizizz nedir yazılarımızı inceleyebilirsiniz.
Öğretmen Üyeli İşlemleri Nasıl Yapılır ?
- İlk olarak web sitesi ne giriş yaptıktan sonra sing up for butonuna basalım.
- Ardından choose a Plan başlıklı sayfa karşımıza gelecek biraz aşağı indiğinizde üyelik modelleri hakkında bilgileri göreceksiniz bir birinci seçeneğin sing up butonuna basalım.
- Daha sonra resimdeki gibi doldurmamız gereken bir üyelik sayfası çıkacaktır. Bu sayfada istenen bilgileri doldurup next butonuna basalım.
- Ardından üyelik sayfasının ikinci aşamasında bizden ülkemizi seçelim yeni bir açılır menü karşımıza gelecek burada okul türümüzü soracak primary / secondary school seçilecek.Okul listesinin olduğu yeni bir açılır pencere cıkacak listede okulunuz yok ise en altta bulunan school not listed seçeneğini seçelim. Okulumuzun ismini gireceğimiz yeni bölüm açılacak burayı da doldurup role bölümünden öğretmen yada idareci seçilip sözleşme kutucuğuda işaretlendikten sonra next butonuna basalım.
- Daha sonra üyelik tipi seçimi sorusu karşımıza gelecek bu bölümde de birini seçip finish butonuna basalım.
- Sonuç olarak üyelik işlemleri tamamlamış olacaksınız.
Socrative Nasıl Kullanılır ?
Öncelikle Socrative giriş yapınca karşımıza resimdeki ekran gelecektir. Bu ekrandaki menü ve sınav seçeneklerini numaralandırdım ne oldukları sırası ile tanıtmaya çalışacağım.
- Ana sayfa geri dönme butonu
- Tekrar sınavı ( quiz ) hazırlama sayfası
- Giriş yapan öğrencilerin listesinin bulunduğu sayfa
- Raporların bulunduğu sayfa
- Sonuçların takip edildiği sayfa
- Hazırladığınız quizi başlatma seçeneği
- Uzay yarışı etkinliği
- Ders bitimi etktinliği
- Çoktan seçmeli hızlı soru
- Doğru yanlış hızlı soru
- Kısa cevap hızlı soru
Çok sorulu bir tekrar sınavı yapmak isterseniz öncelikle 2 seçenek olan quizze bölümüne girmelisiniz. Ardından sağ köşede bulunan add quiz butonu sayesinde yeni sınav oluşturmaya başlayabilirsiniz. Ardından hazırlık tamamlanıp kaydedildikten sonra ana sayfada bulunan quiz seçeneği ile başlatabilirsiniz. İsterseniz bu hazırladığını sınavı uzay yarışı ekranı sayesinden sınıfı gruplandırıp ortak çözerek yarışmalarını sağlayabilirsiniz.
Ders içerisin de öğrencilerden hemen bir soru sorup dönüt alma ihtiyacı duyduğunuzda 9. , 10. ve 11. seçenekler sizin için uygun olacaktır. Hemen birini seçip öğrencilerden anlık geri bildirim alabilirsiniz.
Öğrencilerinizin oluşturduğunuz bu socrative sınıfına giriş yapabilmeleri için oda ismine ihtiyaç duyacaklardır. Bu oda ismi sizin ana sayfanızda en üstte büyük harflerle yazan kısa isim öğrencilerin gireceği oda ismidir. Resimde kırmızı ile işaretlediğim yerde oda ismi yazmaktadır.
Socrative Öğrenci Girişi Nasıl Yapılır ?
İlk olarak Socrative.com adresine giriş yapınca sağ üst köşede bulunan login butonuna basalım ve açılan ekrandan öğrenci seçeneğini işaretleyelim. Ardından karşımıza resimdeki ekran gelecektir. Oda adı yazan yere öğretmeninizin vereceği oda ismini girerek quiz leri kullanmaya başlayabilirsiniz.
Socrative Diğer Quiz Araçlarından Artısı Nedir ?
- Sınıf bazlı bir uygulama olarak düşünüp ders içerisinde sürekli faydalanılabilirsiniz.
- Roket yarışı etkinliği ile eğlenceli bir ders yapılabilirsiniz.
- Socrative Türkçe dil desteği mevcut olması kullanımını kolaylaştıracaktır.
- Hızlı cevap bölümünün öğrenciden anlık geri bildirim almak için çok faydası olacaktır.
- Eğitimde Teknoloji kullanımını geliştirici bir uygulama olacaktır.