Web 2.0 Araçları Nedir En Çok Kullanılan Araçlar Nelerdir ?
İçindekiler
Web 2.0 Araçları Nedir ?
Öncelikle web 2.0 Araçları nedir en çok kullanılanlar nelerdir kısaca bahsedeyim. İnternet ve teknolojinin gelişmesi ile web siteleride buna ayak uydurdu ve bir çok program bazlı uygulamayı internet sitelerine taşımayı başardılar. Örneğin bir resim düzenleme işlemi yapmak istediğinizde program indirip kurup üzerinde çalışmanız gerekirken artık bu işlem için bir çok web sitesi bulunmakta. İşte bu sitelere Web 2.0 uyumlu siteler denilmektedir. Eğitimde de kullanılabilecek bir çok bu tarz site bulunmaktadır. Yazımızda en çok tercih edilen altı web 2 araçlarından kısaca bahsedelim.
En Çok Kullanılan Web 2.0 Araçları Nelerdir ?
1- Kahoot Web 2.0 Araçı
Soru sorma ( quiz yapma ) etkinlikleri yapabileceğiniz basit bir kullanımı kolay bir araçtır. Soruları kendiniz hazırlayabileceğiz gibi isterseniz önceden hazırlanmış soruları da kullanabilirsiniz. Bu Araçta sorular Akıllı tahtada yada projeksiyon ile yansıtılan yerde görülmekte cevaplar ise öğrenci bilgisayarından yada cep telefonunda görülmektedir. Güzel ve Eğlenceli bir web 2.0 araçlarındandır.
web sitesi : https://kahoot.com/
2- Quiver Boyama
Bir sanal gerçeklik aracı olan quiver boyama daha çok anaokulu ve ilk okul öğrencileri için uygun bir araçtır. Sitesinden indirip yazıcıdan çıkartılan boyama kağıtları sayesinden yapılan bir etkinliktir. Öğrenciler bu kağıtları boyar ve cep telefonu yada tabletten bu boyama kağıtlarının 3d animasyonları gösterilir.
Web sitesi : http://www.quivervision.com/
3- Quizizz
Kahoot gibi bir tekrar sınavı ( quiz ) yapma web 2 aracıdır. Fakat bunda ana ekranda istatistik bilgiler ve sıralama gözükürken sorular ve cevaplar öğrenci bilgisayarında yada telefonunda gözükmektedir. Her öğrenciye farklı sorular gelmekte ve kendi çözme süresine göre ilerleme imkanı sunmaktadır. Ayrıca soruları bilmeniz durumunda verdiği hediyeler ile uygulama daha eğlenceli bir hal almaktadır.
Web Sitesi : https://quizizz.com/
4- Mentimeter
Bir konuda beyin fırtınası yapıp cevapların kelime bulutu şeklinde gösterimi için kullanılan uygulamadır. Bu uygulamada da sorular hazırlayıp tekrar sınavları yapabileceğiniz gibi sadece kelime bulutu da yaptırabilirsiniz. Ders sonunda anlamaya yönelik öğrencilerden geri bildirim alabileceğiniz kolay ve güzel bir araç.
Web sitesi :https://www.mentimeter.com/
5- Padlet
Sanal Pano hazırlayıp bunu etwinning projelerinde kullanmak istiyorsanız tercih edeceğiniz araçların başında gelmektedir.
Web Sitesi :https://tr.padlet.com/
6- Tynker
Çocuklar için kodlama aracıdır. Oyunlarla ve eğlenceli görsellerle hazırlanmış çocuklara kodlamanın temellerini ve algoritmayı öğreten bir web sitesi. Yaş gruplarına göre seviyeler bulunmaktadır.
Web Sitesi :https://www.tynker.com/
7- Surveymonkey
Anket hazırlamak istiyorsanız tercih edeceğiniz araç surveymonkeydir. Ücretsiz kullanımının bir çok avantajı bulunmakta dilerseniz üst sürümlerini de tercih edebilirsiniz.
Daha ayrıntılı anlatım için : Surveymonkey Nedir , Nasıl Kullanılır ve Üyelik İşlemleri yazımızı inceleyebilirsiniz.
Web sitesi : http://tr.surveymonkey.com/
8- Edmodo
Sanal sınıflar ve alt sınıflar oluşturup öğrencilerinizi okul ortamı dışından da bilgilendirip ders takibi yapabileceğiniz güzel bir web 2.0 aracıdır edmodo.
Daha ayrıntılı anlatım :Edmodo Nedir , Sanal Sınıf Uygulaması Nasıl Kullanılır ?
Web sitesi :https://www.edmodo.com/
9- Emaze
İnternet üzerinden dikkat çekici sunumlar hazırlamak istiyorsanız kullanacağınız araş emazedir. Sadece Power point e takılıp kalmadan ve ek bir uygulama kurmadan sunumlar hazırlamak için kullanabilirsiniz.
Daha ayrıntılı anlatım : Emaze Nedir Nasıl Kullanılır Sunu Hazırlama Aracı yazısını inceleyebilirsiniz.
Web sitesi : https://www.emaze.com/
10- Socrative
Quizler yapıp bunları değerlendirebileceğiniz alternatif bir web 2 aracıdır socrative.
Daha ayrıntılı anlatım : Socrative Nedir , Nasıl Kullanılır ve Girişi Yapılır?
Web sitesi : socrative.com
11- Classdojo
Bir başka sanal sınıf uygulaması fakat daha at yaş gruplarına yönelik. Öğrencileri birer eğlenceli karakterlerle simgeleyen bu öğrencilerin ders içi yaptıkları çalışmaları velilerle online olarak paylaşabilmeye yarayan eğlenceli sanal sınıf uygulaması.
Web sitesi : https://www.classdojo.com/tr-tr/
Daha ayrıntılı anlatım için yazımızı inceleyebilirsiniz.
[box type=”note” align=”” class=”” width=””]https://www.nedir-bu.com/classdojo-nedir-nasil-kullanilir-eglenceli-sanal-sinif/[/box]
Eğitimde Web 2.0 Araçları Nedir ?
Yukarda listelediğim araçlar ve sitemizde bulunan web 2.0 araçları kategorinde bulunan daha bir çok araç eğitimde kullanılabilmektedir. Önemli olan bu araçların ne olduğunu ve nasıl kullanıldıklarını öğrenip ders içerisinde değerlendirmenizdir. Şimdiden kolay gelsin.
Bu araçlarla ilgili daha fazla bilgi ve kullanımları konusunda bilgi edinmek isterseniz seçtiğimiz makaleleri inceleyebilirsiniz.
- Kahoot Nedir ? Eğitimde Nasıl Kullanılır
- Quiver Nedir ? Eğitimde Nasıl Kullanılır
- Quizizz Nedir ? Kahoot dan Farkları Nelerdir
- Mentimeter Nedir ? Nasıl Üye Olup Kullanılır
- Padlet Nedir ? Nasıl Kullanılır Resimli Kısa Anlatım
- Tynker Nedir ? Çocuklar İçin Kodlama Aracı
Web 2.0 araçları konusunda yardımlarından dolayı teknolojik öğretmenler sitesine teşekkür ediyoruz.