Padlet Nedir Nasıl Kullanılır Ve Giriş Resimli Kısa Anlatım
İçindekiler
Çok kullanılan bir diğer web 2 aracı da padlet dir. Bu yazımızda padlet nedir , nasıl kullanılır ve giriş konularında bilgiler bulabilirsiniz. Hazırsanız yazımıza başlayalım.
Uygulama Hakkında Kısa Kısa Bilgiler | |
Kimler Kullanabilir ? | Öğretmenler için uygundur |
Padlet Uygulaması Ücretli mi? | Ücretsiz Kullanım |
Üyelik gerekli mi? | Üyeli gerekli |
Uygulamanın desteklediği diller hangileri? | Türkçe ve diğer diller |
Padlet Nedir ?
Kısaca bu uygulamaya online pano ya da cevap sayfası oluşturma uygulaması denilebilir. Oluşturulan panoya giriş yapan kullanıcılar cevaplar bırakarak bir kelime bulutu oluşturur ve bu cevaplar sayesinde beyin fırtınası çalışması yapılmış olacaktır. Kelime bulutu oluşturmada tercih edilebilecek diğer uygulama ise mentimeter dır. Bu uygulama tüm cihazlarda kullanılabilmektedir. Sade ve basit kullanımı ile çok çabuk bir şekilde online panolar hazırlamak mümkündür.
Padlet Giriş ve Üyelik İşlemleri
Öncelikle kendi web sitesi olan sitesine giriş yapmalıyız. Sayfanın sağ üst bölümünde bulunan oturum aç butonu ile giriş sayfasına ulaşalım. Bu sayfada hali hazırda olan gmail , hotmail ya da apple seçenekleri ile giriş yapabileceğiniz gibi isterseniz kaydol bölümü ile yeni üye olabilirsiniz. Bu seçeneklerden biri ile giriş yaptıktan sonra uygulamanın ana sayfasına ulaşıyoruz.
Padlet Ücretli mi ?
Bu konu çok sorulduğu için kısaca değinmek istiyorum. En sade kullanımı versiyonu ücretsiz olan uygulamanın. Daha profesyonel sürümü ise aylık 14 dolar fiyatı bulunmakta.
Padlet Nasıl Kullanılır ?
Resimde uygulamanın anasayfa menüleri gözükmektedir.
Bu menülerden
- make : Yeni sayfa oluşturmak için kullanılır.
- join : Başka bir kişinin oluşturduğu sayfaya bağlanmak için kullanılır.
- gallery : Yapılmış olan sayfaları görmek için kullanılır.
- Upgrade: Bu bölümde ise ücret karşılığında yeni özellikler satın alınabilir.
Biz menülerden make a padlet bölümüne girerek yeni bir padlet oluştur sayfası üzerinden işlemlere başlayalım.
Üstteki resimde görülen sayfa karşımıza gelecek. Bu sayfada ne tür bir pano oluşturmak istiyorsak onu seçmek için altta bulunan select butonuna tıklıyoruz. Bir tanesini seçtikten sonra sayfamıza ulaşıyoruz. Burada sağ tarafta bir menü açılacak. Bu menüde bulunan ayarlar ile sayfamızı düzenlemeye başlayabiliriz. Duvarımızın rengi , başlığı, alt başlığı , yazı türü gibi bir çok ayarı yaptıktan sonra sol üstte bulunan next butonu ile işlemimizi bitiriyoruz.
Hazırladığım panoyu tekrar düzenlemek istersek resimde de göründüğü gibi remake ya da ayarlar bölümünden yapabilirsiniz. Ayrıca bu sayfayı paylaşmak istersek share butonunu kullanabilirsiniz.
Panomuzu tamamladığımıza göre artık içerik girebiliriz. Bunun için sayfanın sağ alt bölümünde bulunan + butonuna basmalısınız. Açılan küçük pencerede bir başlık , alt başlık ekleyebiliyoruz. Ayrıca dosya, link ve resim ekleme seçeneklerini de kullanabilirsiniz. Paylaştığınız sayfanıza gelen kullanıcıların ekleyeceği yazılar ve resimlerle panonuzu geliştirebilirsiniz . Padlet nedir ve nasıl kullanılır konulu yazımız anlaşılmıştır umarım. Şimdiden kolay gelsin.
Padlet Gibi Benzeri Uygulamalar Nelerdir ?
Pano çalışması olarak alternatif olmasa da işbirlikçi çalışma amacı ile kullanabileceğiniz padlet gibi uygulamalar listesi.
- Google Dokümanlar
- Mentimeter
- Nearpod
- Twiddla
Web 2.0 araçlarını sayabiliriz.