Robotik Kodlama Okul Öncesi Eğitimi Nedir , Nasıl Verilir
İçindekiler
Robotik Kodlama Okul Öncesi Eğitimi
Her geçen gün teknolojinin sürekli olarak ilerleme kaydetmesi üretim alanında yenilikçi bir anlayış doğmasını sağlıyor. Ancak insanlığın bu yeniliklere ve değişimlere ayak uydurabilmesi son derece önemlidir. Kuşaklar arası eğitim sistemlerinin farklılığı da eski insanların bu yenilikleri anlayamamasına neden olabiliyor. Günümüzde ise Alfa kuşağında ki çocukların teknolojiyi daha iyi anlayabilmesi için birtakım eğitimleri küçük yaşlardan almaları gerekmektedir. Bu eğitimlerden birisi de robotik kodlama okul öncesi eğitimidir.
Bu gereksinimlerin farkında olan tüm dünya ülkeleri robotik kodlama önünde ki yolları açarak çocukların küçük yaşta bu eğitimleri almalarında destekçi olur. Bu eğitimler sayesinde çocuklar dünyaya çok daha farklı bir bakış açısı kazanabilirsiniz.
Robotik Kodlama Okul Öncesi Nedir?
Kodlama bir robotun veya teknolojik diğer cihazların anlayabileceği bir dizi talimatlar bütünüdür. Robotik kodlama ise çalışılan cihaz ya da robot türüne bağlı olarak her türlü tasarım işlemleridir. Son derece karmaşık gibi görünse de ülkelerin gelişiminde son derece önemli bir alandır. Robotik kodlama okul öncesi nedir sorusu ise günümüzde birçok veli tarafından merak edilmektedir.
Robotik kodlama hem bilimsel gelişmelerin hem de 21. Yüzyıl gelişmelerinin temelinde yatan bir alandır. Bu eğitimlerin okul öncesi bir dönemde verilmesi ise bilginin kalıcı ve geliştirilebilir olması açısından son derece önemlidir.
Yaşanılan çağda çocukları tablet, bilgisayar ve telefon gibi cihazlardan uzak tutmak mümkün değildir. Onların bu meraklarını robotik kodlama gibi son derece faydalı bir alan ile gidermek gelişimleri açısından büyük önem taşımaktadır.
Robotik Kodlama Okul Öncesi Eğitim Nasıl Verilir?
Robotik kodlama eğitimlerinde okul öncesi yaş grubu 4-5 yaşlarıdır. Bu çocuklara hem devlet hem de özel kurumlarda uzman kişiler eğitim vermektedir. Kendisini robotik alanda geliştirmiş olan uzmanlar çocukların anlayabileceği ve yaşlarına uygun eğlenceli etkinliklerle robotik kodlama öğretmektedir.
Bu eğitimler sırasında ailelerin en büyük endişesi çocukların sürekli ekran karşısında olacağı düşüncesidir. Ancak bu düşünce biraz yersizdir. Çünkü başlangıç eğitimlerinde tablet ya da telefon gibi cihazlara çok fazla gereksinim duyulmamaktadır. Okul öncesinde kodlama çalışmaları ilk olarak fon kartonlar, kalemler, bant ve el işi kâğıtlarla yapılmaktadır. Bu onların hem motor becerilerini geliştirir hem de parçadan bir bütün yaratabilme kabiliyeti kazanmalarını sağlar.
Robotik Kodlama Okul Öncesi Öğrencilere Faydaları Nelerdir ?
Robotik kodlama eğitimnin faydaları oldukça fazladır ve bir çocuğun çok farklı alanlarda gelişmesine yardımcı olur. Bu faydaları şu şekilde sıralamak mümkündür:
- Çocukların üretici yanını ortaya çıkararak işe yaradıkları duygusunu geliştirir.
- Özgüvenlerinin küçük yaşta kazanılmasına yardımcı olur.
- Çocukların gelişimlerinin yetenekleri doğrultusunda gelişmesine fırsat verilmiş olur ve yaş grubundaki diğer çocuklardan daha ileride bir gelişim çizgisi yakalarsınız.
- Kodlama öğrenerek geleceğin mesleklerine daha iyi adaptasyon sağlayabilirsiniz.
- Algoritma kavramını küçük yaşta öğrenirler.
- Üç boyutlu düşünme becerisi kazanırlar. Şekil ve uzay algılarını geliştirme imkânı elde ederler.
- Hayal gücünün gelişmesine destek verir.
- İnce motor becerilerinin gelişmene de oldukça yardımcıdır.
Günümüzde robotik kodlama eğitimi oldukça gerekli ve çocukların gelişiminde önemli etkilere sahiptir.
Küçük Yaşlar İçin Evde Yapabileceğiniz Robotik Kodlama Etkinlik Siteleri
- Code.org
- Tynker
- Scratch jr
- Codemonkey Jr
- Code a pillar
Bu online araçlar sayesinde çocuklarınıza kodlama etkinlikleri yaptırabilirsiniz.